Politiske partier på sosiale medier – få hjelp


Å være tilgjengelig for publikumet er en essensiell rolle for politikerne. Dialog med borgere gir nødvendig innsikt, og samtidig skal du som politiker også kunne svare på henvendelser fra publikumet.

Mange kanaler for ulike typer folk

Enkle mennesker er glad i teknologi og sosiale medier. Derfor bør partiet ditt være synlig der, slik at du kan treffe målgruppen din med riktig politisk informasjon. Å tilpasse seg kundenes ønsker er nøkkelen bak suksessen. Andre folk foretrekker mer personlig kommunikasjon, og ønsker dermed å ha kontakt med en ansatt. Disse menneskene kan også få god hjelp på nettet, enten via chat eller tradisjonell e-post. Spre informasjonen din på ulike kanaler for å treffe dine velgere.

Ha oversikt over henvendelsene

Som offentlig person kan det hende at du og partiet ditt for mange meldinger fra folk. Å ha alle henvendelsene samlet opp i en digital plattform gir deg god oversikt. Muligheten for å følge opp saker er enklere når alle forespørselene er tilgjengelig på den samme plattformen. Det eneste du må sørge for er at du tar deg tid til å svare på alle. Å unnlate å svare kan føre til uheldige konsekvenser. Sørg for at du har muligheten til å gi tilbakemelding.